Carrosserie & Kantoren Jennes


Kampenhout-sas – 6.000m²
BLIKVANGER AAN “KAMPENHOUT SAS”

De ligging van de carrosserie aan de Mechelsesteenweg in Kampenhout maakt van het project een echte blikvanger. Het omvangrijke gebouw wordt gekenmerkt door een doorlopende luifel boven een binnentuin die de verbinding vormt tussen de kantoren en de carrosserie. De doorlopende gevelbekleding uit witte, horizontale witte sandwichpanelen benadrukt de eenheid tussen beide functies.

REVOLUTIONAIRE NIEUWE WERFLOW

De carrosserie is ongeveer 5.000 m² groot en bestaat uit een administratief deel dat vanaf een verhoogd plateau zicht heeft over de volledige werkvloer..

De infrastructuur en inrichting van de werkvloer zijn innovatief op het vlak van ‘Smart repair’ en ‘Day repair’, om een zo intelligent mogelijke werkflow te bekomen.

Om van de uitgestrekte werkvloer een aangename en rustige werkomgeving te maken, werd er gekozen voor een sobere vormgeving van de signalisatie uit zwarte en witte vlakken die hand in hand gaat met de architectuur. Het gebruik van stalen vakwerken maakt lange overspanningen mogelijk wat samen met de grote lichtstraten, over de volledige lengte van de werkvloer, een heel open werkomgeving maakt, overgoten met natuurlijk daglicht.

AANGENAME LOUNGE ALS WACHTRUIMTE

In de dubbelhoge ontvangstruime staat een op maat gemaakt meubel waarlangs de bezoeker geleid wordt naar de lounge waar men in alle comfort kan verblijven terwijl de herstellingen worden uitgevoerd. Vanuit de lounge heeft de bezoeker door een gebogen glaswand zicht op een ruime binnentuin die omsloten wordt door de kantoren, een glazen passerelle en de carrosserie. Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoorfuncties en de bijhorende sociale ruimtes voor het personeel met zicht op de binnentuin. De kantoren worden over de twee verdiepingen rechtstreeks met de carrosserie verbonden via een glazen passerelle.






Andere Kantoren