Kantoor De Ceuster Meststoffen


Grobbendonk – 3.000 m²
DRIEHOEKIG GEBOUW ALS ANTWOORD OP HET TERREIN

Het ontwerp benut maximaal de vorm van het perceel. Dat resulteert in een compact driehoekig gebouw met een impressionante glazen zuidgevel en een centraal gelegen terras. Beiden trekken een zee van licht aan in het gebouw. Interieurarchitectuur: Eef Debeuf

ZONLICHTGESTUURDE LAMELLEN

De zonwering met horizontale, zonlichtgestuurde lamellen zorgt ervoor dat het daglicht maximaal naar binnen komt terwijl de warmte buiten blijft. De glaspartij vormt ook de connectie met de natuur die buiten zal worden aangelegd in de vorm van heuvels, een waterpartij en beplanting.

BEN GEBOUW

Duurzaamheid was dan ook een belangrijk criterium bij het ontwerp van het nieuwe hoofdkwartier. Samen met studiebureau Boydens wordt ervoor gezorgd dat het kantoorgebouw Bijna-Energie-Neutraal (BEN) zal zijn.

AANGENAAM BINNENKLIMAAT

Naast de slimme zonnewering, zonnepanelen, het compact ontwerp en een doorgedreven isolatie, werd er gekozen voor verwarmen en koelen via betonkernactivering. Hierbij haalt men, naargelang het seizoen, warmte of koude via een warmtepomp uit het grondwater en pompt men dat door kleine buisjes in de massa van de betonplaten van het gebouw. In de zomer ontstaat zo hetzelfde effect als in een koele kerk. Betonkernactivering is niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk maar bevordert bovendien ook de leefbaarheid van het gebouw waardoor het geen onaangename airco nodig heeft. Een kantoorgebouw is immers meer dan een verzameling van bouwelementen. Het moet in de eerste plaats de medewerkers en bezoekers een aangename ervaring bezorgen.






Andere Kantoren