Woning OK


Hulshout
BINNENHALEN VAN DE NATUUR

De woning is vrij gesloten aan de straatzijde. Een grote inkeping accentueert het inkomgeheel waarbij de luifel beschutting biedt aan de bezoeker. In dit project werd witte sierpleister gecombineerd met strips in donkere natuursteen die mooi aansluiten op de glaspartijen. In tegenstelling tot de gesloten straatkant, is de woning uitermate open aan de achterzijde. Een metershoog en –breed raam dat over twee verdiepingen loopt, trekt alle licht naar binnen. De enorme glaspartijen die bijna de hele achtergevel beslaan creëren het gevoel dat buiten en binnen één zijn. Op die manier wordt de natuur letterlijk naar binnen gehaald. In het midden van de woning ontstaat er een ruimtelijke effect door de vide.

DE KELDERVERDIEPING BAAT IN NATUURLIJK LICHT

Dankzij de vide vanuit de berging op het gelijkvloers valt er heel veel licht naar binnen in de kelder. Hierdoor verdwijnt “het keldergevoel”. Deze benedenverdieping herbergt extra ruimte waar de kinderen kunnen spelen en tv kijken, een logeerkamer, een fitnesskamer en een ontspanningsruimte. De ontspanningsruimte bevat een inloopdouche, hamam en sauna.

BEN WONING: E-PEIL 8

Het is een energiezuinige “BEN woning” dankzij het compact bouwen, goed isoleren en ventileren en het gebruik van een grondwater warmtepomp. Samen met de zonnepanelen zorgen deze energiebesparende maatregelen ervoor dat de woning een E-peil heeft van 8.

Foto’s: Art of Living en Robin Van Den Acker






Andere Privéwoningen