Tabaksvest


Antwerpen – 4.200 m² – K-peil: 29 – E-peil: 34
VERNIEUWENDE WOONTYPOLOGIE: “DE COMPACTE LOFT”

Een open grondplan (loftgevoel) met een centrale vaste kern (“supermeubel”) waarin alle natte functies zijn opgenomen. De 56 repetitieve kernen kunnen in reeks geprefabriceerd worden, wat snelheid, kostprijs en droogtijd ten goede komt.

OPEN BUITENCIRCULATIE LANGS NOORDGEVEL

Aan de tuinzijde bedienen de buitenpasserellen in prefabbeton de woonunits. In de plaats van donkere gangen en trappenkokers is er gekozen voor deze openlucht circulatie met daglicht.

GEMEENSCHAPPELIJKE TUIN 

Het ontwerp van de tuin is gekenmerkt door een horizontale lijnenspel van wandelpaden met ingeschoven groenzones, elk met een verschillend karakter en bestemming.
Zo kan er bijvoorbeeld plaats zijn voor een sportveldje in dolomiet, een zonneterras, een petanque-baantje, een bloemenwei, een grasveld, …

GEMEENSCHAPPELIJKE ZWEMVIJVER EN POOLHOUSE

Als “kers op de taart” een ecologische zwemvijver en een poolhouse uitgewerkt. Dit kan een echte aantrekkingspool vormen voor een jong publiek dat eens iets anders wil dan het gangbare standaard appartement. Een gemeenschappelijke poolhouse in houtskeletbouw biedt plaats aan een pooltafel, tafelvoetbal, ping-pong, enkele fitnesstoestellen, gemeenschappelijke ontspanning, …

DUURZAAM EN ENERGIEBEWUST ONTWERP

Het ontworpen gebouw is zeer compact. Dit is immers cruciaal om de energieverliezen door transmissie te minimaliseren. K-peil 29
Een goede oriëntatie en resulterende zonnewinsten
Er is bewust gekozen voor een centrale stookplaats met individuele caloriemeting per appartement.
Warmwaterproductie door middel van horizontale vacuüm zonnepanelen






Andere Woonprojecten