Facto: Woning met boekhoudkantoor


Herentals – E-peil: 33
AANGEPAST AAN HET TERREIN

Omdat het perceel aan een vrij drukke weg werd de woning in de diepte gebouwd met een vrij gesloten voorgevel Zowel de achter- als zijgevels kregen voldoende raampartijen om als het ware de omgeving binnen te brengen in de kantoorruimte op het gelijkvloers en de leefruimtes op de bovenverdieping.

2 CIRKELVORMIGE TOGEN

Via de ingang van het kantoor, gelegen aan de achterzijde van het gebouw kom je door een glazen deur binnen. De diepte van de ruimte wordt hier gebroken door de plaatsing van 2 cirkelvormige op maat gemaakte togen, de ene een volledig uitgeruste koffiebar en de andere een gezamelijke printruimte. Aan weerzijden hiervan heeft elke medewerker zijn eigen afsluitbare ruimte met uitzicht op het groen.

EEN AANTREKKELIJKE WERKPLEK VEREIST EEN GOEDE GELUIDSOMGEVING

Vanuit het oogpunt van akoestisch comfort is een verlaagd akoestisch plafond altijd de beste optie. Door het gebruikte verwarmingssysteem was dit hier niet mogelijk. Het plafond kreeg hier cirkelvormige akoestische panelen. Door de originele plaatsing en lay-out lijken ze net een kunstwerk te vormen.

EEN GEBOUW MET EEN LAAG E PEIL

Zowel kantoor als woning worden verwarmd en gekoeld via een warmtepomp die energie onttrekt uit één boring. Dit is een open bron: aan het opgepompte water wordt koude of warmte onttrokken.Naast vloerverwarming en koeling  werd in het gedeelte kantoor ook betonkernactivering voorzien.

Foto’s PSG studio






Andere Woning & praktijk