B&O International Connections: Woning met antiekzaak en kantoren


Oppem
EEN TERREIN MET 6 METER NIVEAUVERSCHIL

Het terrein vertoont een niveauverschil tussen de straat en de tuin van ruim zes meter en dit over een zeer sterke hellingsgraad. Dit grote niveauverschil werd optimaal benut door de garages, showroom en kantoren in de berg in te graven en het woongedeelte erbovenop te plaatsen. Hierdoor is het gebouw langs de straatzijde 4 verdiepingen hoog.
Deze hoge gevel komt toch uitermate elegant en luchtig over. Dit wordt onder andere bereikt door een opdeling in drie afzonderlijke gevelvlakken met een onderlinge dieptewerking. Omdat het perceel aan een vrij drukke weg werd de woning in de diepte gebouwd met een vrij gesloten voorgevel.

3 GLAZEN TRAPPEN BOVEN ELKAAR

De verticaliteit van het ontwerp wordt benadrukt door 3 beglaasde trappen die boven elkaar geplaatst zijn. 7 meter hoge smalle glaspartijen belichten de trappenhal aan de straatzijde. Vanuit deze trappenhal heeft men door een glazen wand zicht op een liftconstructie.

SHOWROOM VOOR CHINESE ANTIEK

De showroom wordt omsloten door strakke betonnen wanden, vloeren en grote glaspartijen wat een ideaal kader schept voor het uiterst elegante antieke Chinese meubilair en kunstvoorwerpen. Enkele jaren later werd het gebouw nog uitgebreid met extra kantoren en een extra avondzithoek.

 

VOLLEDIG BEGLAASDE TUINGEVEL

Het woongedeelte is volledig gericht op het achterliggend bosgebied. De tuingevel bestaat praktisch volledig uit grote glaspartijen waardoor de bewoners in elk seizoen maximaal kunnen genieten van de rust die de prachtige natuur uitstraalt en het unieke zicht op het geklasseerde kerkje. Grote oversteken en terrassen zorgen voor een afscherming tegen de zon gedurende de zomermaanden. De leefruimte loopt over in de keuken en vormt dus 1 open ruimte. Die openheid wordt nog versterkt door een vide ter hoogte van de oostgevel van het gebouw.






Andere Woning & praktijk