Domeinen

Schellen Architecten is reeds 35 jaar een toonaangevend bureau dat onder meer gespecialiseerd in exclusieve villabouw, waarbij elk woonproject maatwerk is met dezelfde zin voor perfectie, passie, authenticiteit en grondige kennis van zaken. Enerzijds zijn onze hedendaagse woningen een antwoord op het persoonlijk wensenpakket van de bouwheer. Anderzijds bepalen de specifieke terrein- eigenschappen en uitzichten de vormgeving van onze ontwerpen. Zo vloeien het interieur en exterieur naadloos samen tot een unieke woonbeleving. Een creatief team van architecten en interieurarchitecten zorgt voor een totaalconcept. Met fotorealistische renders visualiseren wij reeds vooraf de perfecte harmonie tussen architectuur, interieur en omgeving. Door onze jarenlange expertise in coördinatie en opvolging garanderen we u een volledige ontzorging en gemoedsrust tijdens het hele bouwproces. Onze zorgvuldige selectie van hoogwaardige materialen, uitvoerige detaillering en een vast team van vakmannen zorgen voor een hoge afwerkingsgraad. We realiseren deze BEN-woningen met zeer veel aandacht voor energiezuinig en gezond bouwen met de laatste nieuwe duurzame technieken.

 

Vanuit ons maatschappelijk engagement zijn we overtuigd dat de bouwshift broodnodig is. Het is onze plicht om zo zuinig mogelijk om te springen met onze beschikbare open ruimte door compacte en slimme projectontwikkelingen die het ruimtelijk rendement verbeteren. Door op een creatieve en kwalitatieve manier te schakelen en te stapelen, kunnen we de noodzakelijke verdichting realiseren. Waar mogelijk proberen we, vaak via PPS projecten, wonen, werken, sport, zorg en andere te combineren. Bij onze woonprojecten voorzien we steeds ruime private buitenruimtes en goed georiënteerde terrassen. Dit zien we als essentieel verleng- stuk van de woonunit. Daarnaast creëren we bij onze woonprojecten kwalitatieve gemeenschappelijke buitenruimtes met speelplekken, groen- en waterpartijen. Deze buitenruimtes, samen met gedeelde diensten en faciliteiten, vormen ideale ontmoetingsplekken tussen de bewoners. Door middel van een doorgedreven aandacht voor publiek-private overgangen willen we de stap verkleinen om in groepswoningen te wonen. De toekomst ligt in reconversie, co-housing, CLT- bouw, warmtenetten, groengevels, verticale tuinbouw, circulair bouwen en meer.

 

We ontwerpen onze bedrijfsgebouwen als een duurzaam totaalconcept met een duidelijke toekomstvisie, steeds in functie van de gebruikers. Zo creëren we onder meer aanpasbare kantoren en flexibele werkplekken in open landschap als antwoord op de vraag naar plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Verder voorzien we allerhande karaktervolle ontmoetings- en vergaderruimtes die het unieke imago van het bedrijf weerspiegelen. Dit laat de medewerkers toe er bewuster voor te kiezen om zich naar het werk te verplaatsen en er collega’s en klanten te ontmoeten in verschillende aangename werksferen, van een formele tot een meer huiselijke sfeer. In de intelligente kantoorgebouwen van de toekomst zorgen energiezuinige technieken, zoals warmtepompen gekoppeld aan geothermie en koelplafonds of betonkernactivering voor een gezond binnenklimaat. Ecologie en duurzaamheid bekijken we ook ruimer met o.a. de zoektocht naar circulair bouwen. Zo zijn onze bedrijfsgebouwen zodanig logisch qua structuur en opbouw, dat ze meerdere levens kunnen leiden. Samenwerken in bouwteam rond één 3D BIM model garandeert in uitvoering een correcte planning en budgetcontrole.