Over ons

Onze visie


Onze passie is het gedreven streven naar hedendaagse, waardevolle, functionele en duurzame architectuur die past in de omgeving. De beleving van ruimte en licht op de plaats waar men woont en werkt heeft immers een fundamentele en directe invloed heeft op de levenskwaliteit en gevoelstoestand van de gebruiker. Wij zijn steeds op zoek naar een architectuur waarin de mens centraal staat en waar techniek en emotie samen komen.

 

Onze werkwijze


Onze architectuur beheerst en combineert technische expertise, onafhankelijke en klantvriendelijke service, het omgaan met economische realiteit en een inspirerende artistieke visie. Hierbij staan professionaliteit, efficiëntie, tijd- en kostenbeheersing en een flexibele proactieve houding voorop.
Het concept van onze ontwerpen groeit steeds vanuit een combinatie van de studie van verschillende invloeden en de analyse van de randvoorwaarden. Deze ontwerpbenadering is zowel rationeel als intuïtief. Hoe complexer dit denkspel, hoe groter de uitdaging.

  • Een empathische lezing van het eisenprogramma en de behoeftes van eigenaars, uitbaters, gebruikers, bewoners en ontwikkelaars met de belevingswaarde als leidraad.
  • Een antwoord bieden op zowel de directe omgeving als de ruimere context: stedenbouwkundig, sociaal, ecologisch en economisch.
  • Elk project kent een optimaal evenwicht tussen bouwtechnische expertise, creativiteit en innovatie.
  • Onze gebouwen zijn duurzaam in de ruimste zin van het woord.

Ons werkdomein


Schellen Architecten brengt uw ideeën en wensen tot leven. Met meer dan 30 jaar ervaring, zowel in de particuliere woningbouw van individuele en meergezinswoningen als in grootschalige projecten zoals kantoren, bedrijfsgebouwen, zorgcentra, scholen en sportinfrastructuur. Dit op verschillende schaalniveaus: van de klink van de deur tot een volledig bouwblok.

 

Onze BIM-expertise


In de bouw wordt er reeds geruime tijd een nood gevoeld aan een participatiemodel waarbij informatie efficiënter wordt doorgespeeld. Hier wordt een antwoord op gegeven door BIM (Building Information Modelling). BIM vormt de toekomst en door gebruik te maken van Revit kunnen wij onze ontwerpen -van visie tot realisatie- uitwerken in BIM. Dit geeft ons een voordeel, in de snelheid van de uitvoering, de communicatie met bouwpartners en de samenwerking in de cloud van verschillende architecten- en studiebureaus in één model.

Onze waarden


Flexibel en creatief
Samen met de opdrachtgever, ruimtelijke planners, uitvoerders en eindgebruikers werken we aan inventieve, innovatieve, geïnspireerde, solide architectuuroplossingen.

Kwaliteit:
Wij werken steeds professioneel, beloven alleen wat we kunnen realiseren en realiseren wat we beloven. We werken volgens de hoogste normen in onze sector en met oog voor detail vanaf het ontwerp tot en met de oplevering van het gebouw.

Respect en eerlijkheid:
Wij zoeken naar oplossingen die passen bij de opdrachtgever en/of gebruiker. Zij staan centraal in het ontwerpproces. Het punctueel nakomen van gemaakte afspraken met respect voor de individuele wensen, maar ook voor maatschappij en milieu.

Open communicatie:
We hechten een grote waarde aan een open en eerlijke dialoog met alle actoren binnen het bouwproces.

Ons team


Midden jaren tachtig richtte Reginald Schellen het architectenbureau op. Meer dan dertig jaar later maakt ook zijn zoon Pieterjan deel uit van het dynamische team van 8 vaste en gemotiveerde medewerkers dat samengesteld is uit ingenieur-architecten, architecten en interieurarchitecten. In de wetenschap dat de opvolging verzekerd is, reiken de ambities – ook letterlijk – hoger dan ooit.

Reginald Schellen
Architect - stedenbouwkundige
Inge Verdoodt
Ingenieur-architecte
Eline Van Herck
Architecte
Tine Van Loock
Architecte
Maxim Coninx
Ingenieur-architect
Linda Coart
Interieurarchitecte
Evelien Dewolf
Interieurarchitecte