Woning CL


Sint-Martens-Latem
WITTE GEKALEIDE BAKSTENEN

Om zoveel mogelijk van de zon te kunnen genieten werd ervoor gekozen om achteraan op het perceel te bouwen. Zodra het weer het toelaat, zitten de bewoners op het zuidgeoriënteerde terras vooraan het huis. De gevel in witte, gekaleide bakstenen wordt onderbroken door stroken in blauwe hardsteen.

LEVENSLANG THUIS WONEN

De woning is volledig ontworpen met het doel de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Hiervoor gebeurden er speciale ingrepen: er werd een thuislift voorzien, de stopcontacten staan hoger, de traptreden zijn dieper dan normaal, alle deuren zijn 1 meter breed zodat er gemakkelijk een rolstoel door kan, de bovenverdieping heeft een rolstoeltoegankelijk toilet,…. De woning bevat ook nog een volwaardig appartement met het oog op de huisvesting van een zorgverstrekker, mocht deze nood zich ooit voordoen.

OVERAL KURK

Doorheen het hele huis liggen er kurkvloeren door de bijzondere affiniteit van de eigenaars met dit materiaal. Ook de muren van het toilet en de inloopdouche werden ermee bekleed.

Foto’s: Art of living


Andere Privéwoningen