Woning DM


Bonheiden
CARTE BLANCHE

We kregen carte blanche voor het ontwerp en de realisatie van deze minimalistische en stijlvolle villa in een bosrijke omgeving. Aan de straatzijde zorgt een compositie van vier gesloten gevelvlakken voor de nodige dieptewerking en de gevraagde discretie.

ZUIVERE VORMGEVING

De verschillende assen in de woning eindigen op ruime glaspartijen die telkens andere zichten op de tuin bieden. De zuivere vormgeving en het strakke lijnenspel in de architectuur is consequent doorgetrokken in het ontwerp van het interieur, de tuin, het zwembad en het poolhouse.

EEN BUITENKAMER AAN DE INKOM

Alvorens de eigenlijke inkom te bereiken, passeert de bezoeker een buitenpoort. Deze buitenkamer zorgt voor een geleidelijke overgang van de publieke naar de private ruimte. Een waterpartij geeft hierbij een extra dimensie.

PIERRE DE VALS

Door de riant beglaasde tuingevel wordt een optimaal contact tussen binnen en buiten gerealiseerd. Overdekte terrassen en oversteken zorgen voor de nodige bescherming tegen de regen en de middagzon. Kenmerkend voor deze villa zijn de dieperliggende muurvlakken die bekleed zijn met gelijmde Pierre de vals natuursteen

Foto’s Jo Pauwels en Cafeïne


Andere Privéwoningen