Woning DN


Dilbeek
OPTIMAAL TERREIN

De oriëntatie en zichten waren optimaal: achteraan grenst het perceel aan een park en het helt ook af naar achter toe. Dit gaf de mogelijkheid om in de tuin met niveaus te werken. Het woongedeelte en alle slaapkamers zijn volledig gericht op het achterliggende landschap via een riant beglaasde tuingevel. Overdekte terrassen en oversteken zorgen voor de nodige bescherming tegen de regen en de middagzon. Aan de straatzijde is de woning vrij gesloten met het oog op discretie. Dieper liggende vlakken zorgen voor de nodige dieptewerking.

UITGEBREID PROGRAMMA

Het programma van de bouwheer was behoorlijk uitgebreid: een minimalistische woning met strakke belijningen, maar toch warm van sfeer en praktisch in onderhoud, met de nodige aandacht voor de hobby’s van de bewoners. Een autoverzamelaar vraagt nu eenmaal een grote garage. Een uitgebreide fitness, wellness en een goed uitgeruste keuken vervolledigden het eisenpakket. De ruime ondergrondse garage is bereikbaar via een autolift.

GEVELS IN NATUURSTEEN

De afwerking van de gevels met natuurstenen gevelplaten (een afwisseling van gebroken witte kalkzandsteen en warm grijs graniet) zorgen voor een tijdloosheid. Deze keuze werd tevens ingegeven door de mooie vlakwerking en de duurzaamheid op lange termijn. De met zorg gekozen superslanke raamkaders vormen nauwelijks een scheiding tussen binnen en buiten.

DUURZAAM BOUWEN

Duurzaam bouwen begint met compact bouwen. Zowel de verwarming als het warm water worden gevoed door een warmtepomp op grondboringen. Daarnaast is er een mechanische verluchting via warmterecuperatie (systeem D).

Foto’s PSG en Yannick Milpas


Andere Privéwoningen