Woning HE


Brasschaat
LICHTRIJKE VILLA MET RUIME VIDE

De villa bevindt zich op een achtergelegen perceel, achter een langgerekte oprijlaan.
Om het huis optimaal te laten genieten van zon en daglicht hebben we het negentig graden gedraaid. De zijkant van de woning is nu de achtergevel geworden, waarbij elke ruimte of kamer volledig uitgeeft op de tuin.

MAXIMALE TRANSPARANTIE

Het transparant gebouw richt zich integraal op zon en daglicht.
De achtergevel is volledig beglaasd en biedt integraal zicht op de tuin. Ter hoogte van de eetruimte is er een metershoog en –breed raam gerealiseerd dat over twee verdiepingen loopt.
Deze glaspartij haalt de natuur heel mooi naar binnen. Het verankert de woning als het ware in de tuin. In de zomer wordt de lichtinval beperkt door de overkraging van de terrassen op de tweede verdieping.

MEZZANINE MET BOETIEKGEVOEL

De goed vijf meter hoge vide schept een soort van koekoeksnest en daar werd een boetiek gecreëerd waar de dame des huizes al haar schoenen en handtassen kwijt kan.

HUISLIFT VOOR LEVENSLANG THUIS WONEN

Waar de trap bovenkomt bevindt zich ook de schacht van de lift. Levenslang thuis wonen is een belangrijk thema voor de bewoners. De integratie van de gearless huislift komt daaraan tegemoet. De bewoners hebben er nu en later geniet van zodat hun huis hun thuis kan blijven.

Tekst : Home Sweet Home
Foto’s : Nick Cannaerts
Interieur ism QTD Interieurarchitecten


Andere Privéwoningen