Conferentieruimtes en kantoren Group De Ceuster


Grobbendonk – 3.000 m² – K-peil: 30 – E-peil: 25

Het compacte, driehoekige gebouw benut de vorm van het perceel maximaal. Het ontwerp speelt perfect in op de zuidwestelijke oriëntatie en het aanwezige reliëf. Het is als het ware ingebed in een helling en daardoor verankerd in zijn omgeving. De relatie tussen binnen en buiten speelt een hoofdrol, met veel natuur en planten. Logisch, gezien het feit dat DCM actief is in de tuinbouwsector.

Een impressionante glazen gevel op het zuiden en een centraal gelegen terras laten een zee van licht toe in het gebouw. De glaspartij vormt ook de verbinding met het groen, met heuvels, een waterpartij en beplanting. De zonwering, in de vorm van horizontale zonlichtgestuurde lamellen, laat maximaal daglicht binnen, terwijl de warmte buiten blijft.

Dankzij de centrale driehoekige vide is de vorm van het gebouw overal voelbaar. Absorberende materialen en baffles (akoestische plafondeilanden en -lamellen) garanderen overal een goede akoestiek. Het interieur is sober en zakelijk, met natuurlijke materialen en warme, huiselijke elementen. Op de verdieping is er een gezellige, warme eetruimte voor de medewerkers. Op het aansluitende terras genieten ze volop van het zicht op de tuin en de prachtige vijver.

Interieurarchitectuur: Eef Debeuf

OPEN VOOR IEDEREEN

De kantoren zijn eerder privaat, maar de gelijkvloerse verdieping heeft een publiek karakter. De congresruimtes (drie zalen die apart en samen als conferentieruimte kunnen fungeren) en het gezellige huisrestaurant (met professionele keuken) staan open voor derden. Napraten kan in de break-outruimte.

BETONKERNACTIVERING

In samenwerking met bouwgroep Van Roey en studiebureau Boydens creëerden we een bijna-energieneutraal (BEN) kantoorgebouw. Naast de slimme zonnewering, de zonnepanelen, het compacte ontwerp en een doorgedreven isolatie kozen we voor betonkernactivering om te verwarmen en te koelen. Naargelang het seizoen haalt men warmte of koude uit het grondwater en een warmtepomp stuwt warm of koud water via kleine buisjes in de massa van de betonplaten. In de zomer krijg je dan het effect van een koele kerk. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk systeem dat de leefbaarheid van het gebouw bevordert omdat er geen onaangename airco nodig is. Een kantoorgebouw moet in de eerste plaats immers medewerkers en bezoekers een aangename ervaring bezorgen.

Foto’s: PSG – Rendering unbuiltarch.pro






Andere Kantoren & kmo