Left Regatta


Antwerpen – 34.000 m²
196 woonunits, 6 handelszaken en nevenfuncties in samenwerking met S3 Architecten
laureaat architectuurwedstrijd

LEFT EN UPPERLEFT LANDMARK VAN DE REGATTA WIJK

Een innovatief woonconcept opgebouwd uit 3 leesbare delen, biedt een mix van compacte en ruimere woon¬units voor verschillende types huishoudens en uiteenlopende levensfases.

EEN LUCHTIG GELIJKVLOERS ROND EEN CENTRALE GROENE PATIO

Centraal in het gebouw bevindt zich een ruime patio met in het midden een organisch vormgegeven binnentuin. Het daglicht treedt hierdoor binnen tot op de begane grond wat licht en lucht brengt tot in het hart van het gebouw en de omringende dienst- en handelsruimtes. Een buitentrap langsheen de groene patio biedt toegang tot het semi-publieke atrium op de eerste verdieping.

EEN SOKKEL MET EEN INNOVATIEF WOONCONCEPT: LEFT

De volgende 3 bouwlagen vormen samen een sokkelvolume en bevatten compacte woonunits met een grotere focus op het ‘samen leven’ en het delen van ruimtes, faciliteiten en diensten. De gemeenschappelijke ruimtes, gekozen door de bewoners, bestaan uit een fitness, co-working ruimtes en een gemeenschappelijke kook- en eetruimte. Deze ruimtes geven uit op het groene atrium met een gemeenschappelijke terras en vormen samen het kloppende hart van het project.

2 WOONTORENS MET PRACHTIGE VERZICHTEN: UPPERLEFT

Bovenop de sokkel bevinden zich twee woontorens. De hoogste toren is 40 meter hoog en profileert zich als landmark van het ‘kopgebouw’ voor de Regatta site. In de woontorens bevinden zich ruimere en luxueuze appartementen met prachtige verzichten over groene natuurgebieden. Elk appartement beschikt over een ruim privéterras. De glazen panelen aan de buitenzijde beschermen de terrassen en zorgen voor afwisselende gevelbeelden en weerspiegelingen van de lucht.

Foto’s: Philippe Van Gelooven
3D beelden: Infunctievan


Andere Woonprojecten