Woning PA


Zoutleeuw
PRACHTIGE VERGEZICHTEN DOOR BESTAANDE NIVEAUVERSCHILLEN

Ook in dit project vormde het programma, het specifieke terrein, de oriëntatie en de uitzichten de uitgangspunten in het ontwerp.

De omgeving wordt gekenmerkt door een glooiend landschap en een bestaande vijver. Het ontwerp speelt optimaal in op de bestaande niveauverschillen. Hierdoor verrijst de kelderverdieping als het ware uit de grond. Een groot deel van de ondergrondse verdieping heeft daardoor rechtstreekse toegang tot de tuin met grote raampartijen.

Door deze grote niveauverschillen is er ook plaats voor een verhoogd terras.
Aan dit terras, met prachtige vergezichten, vinden we ook een infinity zwembad.
In het verlengde van het zicht op het overloop zwembad bevindt zich een grote vijver.

De ruime home office, die zich aan de voorzijde van de woning bevindt, omvat: een vergaderruimte, twee kantoorplekken, en de kantoorruimte van de bouwheer. Deze laatste geniet van een prachtig uitzicht op de aanpalende vijver.

Via de huislift, zijn alle verdiepingen toegankelijk. Zo ook de onderste verdieping.
Deze deels ondergrondse verdieping heeft toch ook zicht op de ruime tuin. Ze beschikt over een ruime indoor golf simulator met putting area en fitnessruimte. Een ruime Wellness met sauna en stoomdouche en een op maat gemaakte wijnkelder

De gevel is opgebouwd uit sierpleister met een aantal terug liggende gevelvlakken in Pierre de vals natuursteen. In de voorgevel wordt de privacy gewaarborgd door grote verticale aluminium lamellen. Dit zorgt voor een extra dieptespeling in de verschillende gevelvlakken.

Foto’s: Philippe Van Gelooven & Stéphanie Mathias


Andere Woning & praktijk