Woning PA met thuiskantoor en indoor golfsimulator


Zoutleeuw
VERGEZICHTEN OP HET PARK

In een omgeving met een glooiend parklandschap en vijver verscheen een hedendaagse villa. De bouwheer had een uitgebreid wensenpakket: een ruim home-office, comfortabele leefruimtes met uitzicht op het perceel, een indoor golfsimulator, wellness, fitness en wijnkelder. Het resultaat straalt luxe uit, maar is energiezuinig en duurzaam. Het ontwerp speelt optimaal in op de bestaande niveauverschillen. Hierdoor verrijst de kelderverdieping als het ware uit de grond en krijgt een groot deel van de ondergrondse verdieping via grote raampartijen rechtstreeks toegang tot de tuin. Die niveauverschillen bieden plaats aan een verhoogd terras, met prachtige vergezichten, waaraan een infinitypool ligt.

GEVLEUGELDE VERDIEPING

De bezoeker betreedt de woning onder een inkomluifel. In de hal bevinden zich de toegang tot de trap naar de woonkelder, de huislift, alsook de toegang tot de leefruimtes en het ruime home-office met een prachtig uitzicht op de vijver.
In de leefruimte vallen het licht en de uitzichten op de tuin op. Het gelijkvloerse plan heeft een L-vorm, met het kookgedeelte en ontbijthoek iets dieper richting de tuin. De keuken straalt sereniteit uit doordat alle toestellen weggestopt kunnen worden en door het rustige kleurenpalet. In de zithoek vormt de haard in Italiaans marmer de eyecatcher. De tv kan verborgen worden bij visite.

TRAP ALS LICHTSCHACHT

Een open trap met maximale lichtinval onder de vide leidt naar de master- en de logeer- en kindervleugel. Alle slaapkamers hebben een en-suitedressing, badkamer en terras met uitzicht op het park. De badkamer in de mastervleugel is afgewerkt in aqua sensa-microtopping in een aardetint en een accentwand in belvedère-natuursteen met gouden ader; het kraanwerk is in donker platinum. De slaapkamer met vergezicht op de vijver en de dressing vervolledigen het plaatje. De onderste verdieping bevat een indoor golfsimulator en fitnessruimte, naast een wellness met sauna en stoomdouche. De op maat gemaakte wijnkelder maakt het helemaal af.

Foto’s : Philippe Van Gelooven,  Schellen Architecten & Stéphanie Mathias
Tuin: Tuinen Joos


Andere Woning & praktijk