Kantoor Periskal


Wuustwezel – E-peil: 27
OP KOERS MET NIEUWE KANTOORGEBOUW

Periskal is een uiterst innovatief bedrijf, verscholen in het groen van de Antwerpse Kempen. Het bedrijf is wereldwijd actief in River Information Services en navigatiesoftware voor de binnenscheepvaart, visserij, kustvaart en pleziervaart. Schellen Architecten tekende het ontwerp van dit duurzame project. vanhout.pro stond in voor de bouw van dit architecturaal pareltje.

Het nieuwe kantoor in het KMO-park van Wuustwezel biedt plaats aan 35 medewerkers. Bezoekers worden door een marineblauwe wand van buiten naar binnen begeleid en zo meteen ondergedompeld in de maritieme wereld. Deze ervaring wordt nog versterkt door een levensgrote wereldkaart (verdeeld over de twee verdiepingen) waarop elke zee terug te vinden is. Belangrijk in het ontwerp is ook het atrium als middelpunt van het gebouw. Dit atrium baadt volop in natuurlijk daglicht dankzij grote centrale lichtkoepels.

Periskal wilde een gebouw dat comfortabel was voor de bezoekers en gebruikers. Er was nood aan zowel koeling als verwarming, maar zo energiezuinig mogelijk. Daarom is het BEN kantoor voorzien van de nieuwste technieken waaronder betonkernactivering en warmtepompen.

Foto’s Dirk Verwoerd


Andere Kantoren & kmo