Woning RE


Keerbergen
L-VORM ALS ANTWOORD OP HET HOEKPERCEEL

Het ideaal georiënteerde hoekterrein heeft een onregelmatige vorm. Als antwoord hierop werd een woning ontworpen met een langgerekte gevel in L-vorm die dankzij het concept etherisch oogt en binnenin een maximale openheid etaleert. De L-vormige woning heeft een lang been met twee niveaus, verlengd door de garage, en een kort been dat bedekt is met een ruim dakterras.

EEN RIJKE COLLECTIE HEDENDAAGSE KUNST

De opdrachtgevers wilden hun vorige woning inruilen voor een nieuwe met een hedendaags concept met een onderhoudsvriendelijke tuin en voldoende ruimte voor hun kunstcollectie. Hun programma bevatte daarnaast nog de vraag naar een afzonderlijke slaapzone voor hun drie zonen met badkamer, een suite met dressing, een aparte tv-kamer en een zwembad. De diverse functies werden intelligent gecombineerd en uiterst comfortabel ingevuld. Zo bevindt er zich naast de keuken een tweede, volwaardige bijkeuken . Vlakbij de keuken die via het terras uitgeeft op het zwembad werd er een poolzone met stoomdouche ingeplant.

ZWEVENDE BALK

Door het vakkundige spel met materialen en kleuren lijkt de verdieping als een witte balk in de ruimte te zweven. Ze is afgewerkt met een buitenbepleistering en steekt iets over het gelijkvloerse volume uit. Dat laatste is aan de straatzijde uitgevoerd in glas en een donkere baksteen die terugkeert in de aangrenzende garage en in de wand die het looppad naar de voordeur afbakent.

Foto’s Karel Moortgat en Jo Pauwels


Andere Privéwoningen