Seattle


Bonheiden – 2.000 m²

BEELDKWALITEITSPLAN

Het appartementsgebouw bestaat uit 4 bovengrondse bouwlagen met 10 appartementen en een ondergrondse parking. Op het gelijkvloers zijn commerciële ruimtes voorzien.

Het gebouw is ontworpen als beantwoord op het specifieke beeldkwaliteitsplan van de gemeente Bonheiden. De gevel wordt gekenmerkt door een sterke verticale geleding en ritmering. De donkere gevelsteen wordt afgewisseld met witte architecturale gevelbeplating van Eternit, ruime inpandige terrassen en verticale stroken groengevels

GROENGEVELS

De combinatie van deze gevelelementen geven het geheel een luchtige en speelse uitstraling. De verticale geleding geeft het idee weer van ‘toegevoegde perceelsgrenzen’, wat bijdraagt tot het kleinschalige, intiemere straatbeeld van het dorp. Al deze elementen creëren een gevarieerd straatbeeld zonder de eenheid en het evenwicht van het  gebouw te verliezen.

De groengevels zijn opgebouwd uit een duurzaam systeem met automatische hydratatie dat het hele jaar door voor een levendig stuk verticale tuin zorgt. Deze inbreng van verticale tuinen in het centrum van het dorp wordt door de bewoners er geapprecieerd.

Foto Stijn Van Driessche REALESTATEPROMOTION


Andere Woonprojecten