Woning SR


Bonheiden– BEN – E-peil: -13

 

LEVENSLANG WONEN MET ZICHT OP DE BOSSEN

In het open plan staat het zeven meter lange kookeiland samen met de ruime eettafel centraal in de beleving van de woning. De liftdeur, trap, vestiaire, keukenwand en berging zijn allen opgenomen in een wand van donkere eik. De minimalistische schuifraampartij aan keuken en het dubbelhoge raam aan de leefruimte zorgen voor een sterke connectie met de omringende natuur. De twee home-office bureaus aan de vide genieten van mooie verzichten op het achtergelegen bos. Als contrast tegenover deze hoge en open leefruimte werd er een tweede intiemere zithoek voorzien met goede akoestiek voor optimale multimedia beleving. Door een vide schijnt het zonlicht binnen tot in de leefkelder met atelierruimte, biljarttafel, fitness, sauna en stoomdouche. Het bijzonder laag energiepeil E-13 werd gerealiseerd door duurzaam te bouwen en in te spelen op energiezuinige technieken. De PV-installatie laadt de thuisbatterij op zodat er de grootste deel van het jaar geen externe energievraag is.

Foto’s: Schellen Architecten
Tuin: Tuinen Joos






Andere Privéwoningen