Woning SR


Bonheiden – E-peil -13
LEVENSLANG WONEN MET UITZICHT OP HET BOS

De opdrachtgever voor dit project had een luxueuze en energiezuinige woning voor ogen in een warme en natuurlijke materialisatie, met voldoende comfort voor levenslang wonen en uitzicht op een bosrijke omgeving.

VIDE VOOR LICHT EN LUCHT

Licht, openheid en de relatie met de omgeving staan centraal in de leefruimtes. Het dubbel hoge raam in de zithoek met vide biedt prachtige verzichten en een blok op de volledige hoogte van de achterliggende bomen. Ook in de twee thuiswerkplekken aan de vide op de verdieping hebben bewoners uitzicht op het bos en het zwembad.

FUNCTIONELE ACCENTWAND

De gelijkvloerse verdieping is ontworpen met een open planindeling waarin het zeven meter lange kookeiland en de ruime eettafel centraal staan. De liftdeur, trap, vestiaire, keukenwand, berging en garage maken deel uit van of bevinden zich achter een donkeren eikenhouten wand.
De gezellige en intieme multimediaruimte kan afgesloten worden met een grote schuifwand.

ONDERGRONDS RELAXEN

De kelderverdieping herbergt ontspanningsfuncties rondom een centrale vaste kern, een ‘box in box’. De fitnessruimte sluit aan bij de relaxruimte van het wellness-gedeelte, net als de biljartruimte die op haar beurt doorloopt in een knutsel- en tekenatelier. Een glazen wand tussen de stoomdouches en de sauna creëert een extra ruimtelijk effect. Een vide laat het zonlicht volop toetreden in de woonkelder.

Foto’s : Robin Van den Acker en Yannick Milpas


Andere Privéwoningen