Woning ST


Keerbergen – BEN – E-peil: 13

De vertrekpunten voor het ontwerp van deze eigentijdse villa waren de groene omgeving en het leefpatroon van de jonge opdrachtgevers, die met hun gezin het drukke stadsleven achter zich wilden laten. Het resultaat is een strakke en relatief compacte eengezinswoning waarin contacten centraal staan, zowel intern als met de omgeving.

De woning weerspiegelt de langwerpige vorm van het perceel. De voorgevel bleef vrij gesloten met het oog op privacy, terwijl de achtergevel zich dankzij hoge raampartijen helemaal naar de groene omgeving opent.

OPEN GEBORGENHEID

In de woning werd veel aandacht besteed aan zichtlijnen. Die geven de woning een verregaande licht- en ruimtelijkheid, waarbij het gezinsleven permanent voelbaar is voor de bewoners, maar waar iedereen zich toch kan terugtrekken op zijn eigen plek.

E-PEIL: 13

Energiezuinige woningen maken deel uit van de handtekening van Reginald Schellen. Dat begint bij een compact ontwerp en een goede isolatie van de buitenschil en vertaalt zich ook verder in energiezuinige technieken. Deze bijna-energieneutrale woning werd uitgerust met vloeren wandverwarming en -koeling op een grondwaterwarmtepomp die de nodige elektriciteit haalt uit zonnepanelen.

Foto’s Art of Living en Robin Van den Acker


Andere Privéwoningen