Kantoor Staalbeton


Rijkevorsel- 1.200 m² – BEN – E-peil: 25
POORTGEBOUW

Gezien de site voornamelijk wordt ingenomen door productiehallen, dienden we creatief om te gaan met de beschikbare ruimte. De nieuwe kantoren vormen een poortgebouw dat tussen twee werkplaatsen wordt gebouwd. Om het vrachtverkeer niet te belemmeren, zullen de vrachtwagens onder het nieuwe kantoor doorrijden.

EEN CENTRALE BINNENPATIO

In het hart van het nieuwe kantoor is een binnenpatio met solitaire boom terug te vinden. Deze zorgt enerzijds voor het binnenvallen van natuurlijk licht en integreert anderzijds de natuur in het gebouw. Het geheel ademt rust uit en biedt een mooi tegenwicht voor de hectiek van de omliggende productieomgeving.

Net als voor het hoofdkantoor van de groep Van Roey , dat naast Staalbeton ligt, wordt er gebruik gemaakt van verticale glazen lamellen die de zon buiten houden en toch het uitzicht naar buiten vrijwaren. Bovendien zal de zonsondergang de gevel van een koperen gloed voorzien. Daarnaast bestaat de gevel uit rode bakstenen, een verwijzing naar het vakmanschap dat ook bij Staalbeton primeert.

BEN GEBOUW MET KWO EN KOELPLAFONDS

In dit Bijna Energie Neutraal (BEN) gebouw combineren we een KWO-systeem met een koelplafond. Met een koud-warmteopslag (KWO) worden warmte en koude opgeslagen in de bodem. Zo kunnen we het kantoor op een duurzame manier verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Het systeem zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien wordt hierdoor de CO2-uitstoot aanzienlijk gereduceerd.

Computerrender wysiwyg


Andere Kantoren