Prikken: Woning met apotheek


Kapelle op den bos

TWEEDE MAAL SAMEN BOUWEN

Het is de tweede maal dat we voor deze klanten gebouwd hebben.
10 jaar geleden hun woning en nu deze woning met apotheek.

APOTHEEK MET ZWARTE STEENSTRIPS

Aan de straatzijde is de woning vrij gesloten. Dankzij de noordelijke oriëntatie is de apotheek daarentegen optimaal beglaasd. ‘ s Avonds brandt er een groene ledstrip in de verdoken nis bovenaan het raam van de apotheek. De gevel, uitgevoerd in een combinatie van witte crepie en zwarte natuursteentrips zorgt voor volledige privacy naar het  privégedeelte toe. Enkel de apotheek is zichtbaar vanaf de straat. De inkom van de woning ligt langs de zijkant, langsheen de garage. Opmerkelijk is de doorloop van de zwarte steenstrips in de apotheek binnenin.

LAAG ENERGIEPEIL

Zowel de verwarming als het warm water worden gevoed door een warmtepomp op grondboringen en we verluchten mechanisch met warmterecuperatie (systeem D). Tijdens de zomer kan men ook koelen via deze warmtepomp

OPTIMAAL CONTACT TUSSEN BINNEN EN BUITEN

Het woongedeelte is volledig gericht op de achterliggend tuin.
Door de volledig beglaasde tuingevel wordt een optimaal contact tussen binnen en buiten gerealiseerd. Grote oversteken en terrassen zorgen voor een afscherming tegen de zon gedurende de zomermaanden. Centraal in de woning is er het dubbelhoge raam met daarachter een vide die uitgeeft op een mezzanine op de verdieping. De zuivere lijnen van de architectuur werd doorgetrokken in het ontwerp van de binnenhuisinrichting.

Foto’s PSGstudio


Andere Woning & praktijk