Woning DC


Reet – BEN – E-peil: 9

ZONWERENDE VOORGEVEL ZORGT VOOR CONTRAST

De woning strekt zich uit over de breedte van het terrein en valt meteen op door de horizontale aluminium zonwerende lamellen in de voorgevel. Het zuiden zit aan de voorkant. Om zoveel mogelijk licht en natuurlijke warmte in huis te brengen was het daarom nodig om vooraan voldoende ramen te integreren. De lamellen fungeren als zonnewering en beperken de inkijk, maar zor­gen toch voor uitzicht en gefilterd licht in de ruimtes erachter. Tegelijk creëren ze eenheid in de gevel.

INOX ZWEMBAD

Vanuit de keuken heb je een rechtstreeks zicht op het inox zwembad en poolhouse. Je krijgt onmiddellijk een vakantiegevoel als je naar buiten kijkt. Bovendien vergeet je dat de noordkant achteraan ligt. Door de diepte van de tuin vallen de namiddag- en avondzon mooi op het zwembad en poolhouse, wat voor een aangename zuiderse sfeer zorgt.

VIDE ALS KOPPELTEKEN

Je betreedt het huis via een uitgestelde inkom, opgevat als een patio die gevormd wordt door een zwevende balkconstructie. Zo ontstaat er een zachte overgang tussen binnen en buiten. In de inkomhal kan je links naar een polyvalente ruimte of rechtdoor richting de leefruimtes. Zodra je die betreedt, word je overvallen door een zee aan licht en ruimte. De hele achtergevel bestaat uit glas, waardoor je een onge­breideld zicht hebt op de tuin en achterliggende akkers.

ZWART-WITVERHAAL

Centraal in de woning krijgt het ruimtelijke gevoel een extra dimensie. Daar bevindt zich een dubbelhoge ruimte met vide die geldt als het koppelteken tussen de keuken en het avondgedeelte. In de gevels primeren zwart en wit. Binnen is die lijn gewoon doorge­trokken. Maatkasten bestaan uit zwart gebeitst fineereik met een wat ruwe textuur. Ze gaan in dialoog met de witte muren en een lichte eiken parket. In de keuken en eetplaats worden daar enkele messing accenten aan toegevoegd.  Op de eerste verdieping ervaar je andermaal het effect van de gelamelleerde voorgevel. Je komt boven via de vide die is ingericht als bureauruimte. Aan de straatkant zorgt een groot raam met lamellen ervoor dat er gefilterd licht binnenkomt.

Foto’s: Nick Cannaerts


Andere Privéwoningen