Woning GO


Mechelen

DE VOOR HET WERK VAN REGINALD SCHELLEN ENIGSZINS ATYPISCHE VOORGEVEL WERD INGEGEVEN DOOR DE RELATIEF BEPERKTE GEVELBREEDTE. TOCH WEERSPIEGELT HET ONTWERP HELEMAAL ZIJN ARCHITECTURALE VISIE.

Door de toegang aan de zijkant te voorzien, net als een raam op de bovenverdieping, blijft de frontale aanblik van de voorgevel helemaal gesloten. Een brede lamellenwand verbergt een enkele garagedeur. Het volume krijgt dieptewerking door een verrassende glazen insprong.

SCHEIDING IN HET MIDDEN

Aan de achtergevel doet het spel met witte oversteken en donkere vlakken in Chinees graniet de woning groter lijken dan ze in werkelijkheid is. De oversteken markeren ook een functionele tweedeling in het interieur: links wordt gekookt en gegeten, rechts ligt de zithoek met haard en tv-nis. De haard kreeg een afvoer door de gevel, waardoor een schouw overbodig werd.

BINNEN EN BUITEN

Alle woonfuncties genieten van een optimale interactie tussen binnen en buiten. In het interieur draagt de vide bij tot de verrassende ruimtelijkheid, met een dubbelhoog raam en een bureau als koekoeksnest. De consequente belijning van het exterieur wordt ook binnen doorgetrokken.

Foto’s Hendrik Biegs






Andere Privéwoningen