Woning MA


Heusden-Zolder – BEN – E-peil: -12
STRAKKE HEDENDAAGSE VORMENTAAL VERRIJKT MET WARME ACCENTEN

Deze woning wordt gekenmerkt door een pure en strakke vormentaal, rustgevende zichtassen en warme accenten zowel binnen als buiten.
Verder stonden openheid, veel lichtinval en een clean interieur met warme toetsen op het verlanglijstje.
Door de toepassing van een groot hoekraam dat de keuken en de eetkamer verbindt, genieten de bewoners van een ongehinderd zicht op de tuin en op het zwembad.

NATUURSTEEN ZOWEL BUITEN ALS BINNEN

De broer van de bouwheer is actief in de natuursteenbranche, wat zich zowel in het interieur als exterieur vertaalt. De strakheid van de gevels in witte crepi werd zowel verzacht als geaccentueerd door een aantal muurvlakken in Pierre de Vals, een kwartsiet uit het Zwitserse Juragebergte. Ook binnen werd royaal gebruik gemaakt van natuursteen. De badkamer beschikt over een vrijstaand ligbad. Door het gebruik van Calacatta marmer, zowel op de vloer als in het wastafelblad, heerst hier een sfeer van sereniteit en ingetogen luxe.

LEVENSLANG WONEN

De bouwheren zijn vijftigers en wilden initieel alle functies op het gelijkvloers, in het licht van het ouder worden. Er werd uiteindelijk toch beslist om een woonst met verdieping te bouwen, maar dan wel voorzien van een ruime huislift. Met de lift of de trap is de kelder bereikbaar. De trap is in Ceppo di gre, de keldervloer in blauwe hardsteen. Een glazen deur sluit de riante wijnkelder af. In de kelder bevinden zich tevens de technische ruimtes en een apart TV-salon.

BETER DAN ENERGIENEUTRAAL

Ook duurzaamheid en energiezuinigheid vormden een belangrijk uitgangspunt. Zelfs met de aanzienlijke oppervlakte aan raampartijen bereikt deze woning een opmerkelijk E-PEIL van -12.

Foto’s : Art of Living en Schellen Architecten


Andere Privéwoningen