Woning met conferentieruimte


Meise – BEN – E-peil: 14

Deze woning in meise verenigt wonen en werken met elkaar. Met het oog op het uitzicht op de nabijgelegen plantentuin van meise koos Reginald Schellen voor een eerder open voorgevel die toch de nodige privacy van de bewoners garandeert.

De woning is afgewerkt met wit sierpleister, maar aan de voorzijde bepalen de grote, sluitbare, verticale lamellen van geanodiseerd aluminium het gevelbeeld. Ze verbergen een groot centraal raam boven de toegangszone. De andere gevelperforaties bleven beperkt tot smalle dubbelhoge ramen aan beide zijden.

IN- EN DOORZICHT

Binnen in de woning zie je pas hoe open de voorgevel in werkelijkheid is. De vide en een ruime toegangszone met een kunstzinnige trap en een binnenraam dragen bij tot het ruimtelijke gevoel in de woning. Doorzichten zijn bepalend voor de woonbeleving.

SOBERE RUST

Aan de achterzijde trekt een accent in verticale houten gevelbekleding in padoek de aandacht. Voor de rest is de achtergevel maximaal beglaasd, in direct contact met het grote terras en het zwembad. Het werkgedeelte is afgescheiden van het woongedeelte door een melkglazen deur en kreeg een eigen buitenruimte.

Foto’s – Home Sweet Home


Andere Woning & praktijk