Woning PR


Linden – E-peil -1
L-VORMIGE VILLA VOOR EEN HOEKPERCEEL

De opdrachtgever voor dit project had een goed beeld voor ogen van de woning van zijn wensen. Hij bezat een ruim hoekperceel en dat leidde samen met de oriëntatie en de bouwvoorschriften al snel tot een L-vormig ontwerp van architect Reginald Schellen. Andere in het oog springende kenmerken zijn een optimale relatie tussen binnen en buiten en een hoge graad van privacy ten opzichte van het publieke domein, iets waar de intieme L-vorm in een belangrijke mate toe bijdraagt.

Het wonen speelt zich hoofdzakelijk af aan de tuinzijde, waar een groot terras overdekt wordt door een enorme structurele overspanning, zonder extra ondersteuning, maar met geïntegreerde verwarmingselementen voor de dining- en loungespace. Technisch gezien is het een huzarenstuk, maar visueel een vanzelfsprekende overgang tussen binnen en buiten. Daar draagt de harmonieuze materialisatie in een belangrijke mate toe bij, die zowel binnen als buiten in eenzelfde palet werd uitgevoerd. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien je vanuit de leefruimtes niet enkel visueel contact hebt met het terras en het zwembad, maar ook met de andere ‘vleugel’ van de L-vorm.

De indeling en het interieurontwerp gebeurden met veel aandacht voor onderlinge relaties. Beide vleugels kregen elk een bovenverdieping. De ene is voor de ouders, met een ruime dressing aan de straatzijde en een badkamer met uitzicht op het dakterras (ook met glazen borstwering). De andere is voor de kinderen, met drie aparte slaapkamers en een kinderbadkamer. Een vide met mezzanine is uitgerust met een glazen borstwering voor maximale openheid tussen de twee niveaus. In de leefruimte beneden is er naast een aangename en lichte zitruimte nog een aparte en ruime tv-hoek, met een op maat ontworpen tv-meubel met nissen. Daarin lijkt de tv bijna te zweven boven de brede doorkijkgashaard die beide zitruimtes verbindt.

De woning oogt discreet naar de buitenwereld toe, vooral om de privacy van de bewoners te verzekeren. De gevels zijn een eerder sober samenspel van vlakken. Een polybetonnen oprit wijst bezoekers de weg. Die worden welkom geheten in een sobere toegangszone. De echte ontdekking van de woning begint achter de pivoterende glazen deur, waar de inrichting en openheid zich helemaal ontvouwen.

Foto’s: Philippe  van Gelooven






Andere Privéwoningen