Woning VE


Linden – BEN – E-peil: 0
WONEN OP DE TOVERBERG

We ontwierpen eerder al een achttal woningen op de Toverberg, de steile helling die deze buurt kenmerkt en die telkens weer een nieuwe uitdaging vormt. Uit ervaring weten we dat er ook voordelen en kansen verbonden zijn aan bouwen op (of in) een talud. Rechtstreeks met de wagen of de fiets de kelderverdieping binnen rijden, om er maar één te noemen.

GEVELCOMPOSITIE

De vrij brede en hoge voorgevel oogt dankzij uitspringende gevelvlakken in wit pleisterwerk en dieperliggende glazen en natuurstenen delen allesbehalve massief of gesloten. De toegepaste natuursteen is pierre de vals, een Zwitserse kwartsietsteen. De kelderverdieping is in de helling geschoven en bereikbaar via een buitentrap. Ze omvat naast garage- en bergruimte ook een logeerkamer met eigen badkamer en voldoende daglicht voor een aangenaam verblijf.

GRENZELOOS GENOT

De relatie tussen binnen en buiten wordt geaccentueerd door verzonken geplaatste minimalistische ramen, ook in glas-op-glas hoekopstellingen voor een maximaal effect. In de tuin is het ‘infinity’ overloopzwembad, de eyecatcher. Het ontwerp maakt dankbaar gebruik van het niveauverschil in het perceel om de indruk te geven dat het water aan één zijde een ravijn in duikt.

EEN DUIDELIJKE LIJN

Het interieur is in harmonie met de architectuur, dankzij de toepassing van dezelfde uitgepuurde lijnen en hetzelfde natuurlijke materialenpalet. De woonbeleving is overal luchtig en speels, met veel aandacht voor interne en externe zichtlijnen via de grote ramen in voor- en achtergevels en een bordestrap die van de kelder tot de eerste verdieping leidt. Ook binnen is er ruimte voor de nodige ontspanning, in de vorm van een afzonderlijke multimediaroom en een sauna.

Foto’s: Robin Van den Acker
Interieurarchitect: Blower Interieur
Tuin: Tuinen Joos


Andere Privéwoningen